Drepturile omului în timpul stării de urgență


În această perioadă, în România, este instituită starea de urgență din cauza pandemiei cu COVID-19. Este o stare specială în care nu putem face anumite lucruri ca de obicei, deci o situație ce are efecte referitoare la drepturile noastre.

Răspundeți la întrebările din acest chestionar pentru a verifica ce știți despre această situație și despre drepturile omului: https://www.surveymonkey.com/r/drepturile-omului-stare-de-urgenta.

Pentru a găsi răspunsul corect puteți, desigur, căuta informații pe internet. Acordați atenție surselor pe care le folosiți și analizați atent diferitele opțiuni. (Dacă nu ați făcut-o deja, puteți urmări aici un scurt material video în care puteți vedea cum să vă asigurați că informațiile pe care le citiți pe internet sunt corecte: https://cetateanul.intercultural.ro/resurse/fake-news/)

Gândiți-vă cum ar fi viața noastră dacă lucrurile ar rămâne permanent așa. Discutați cu părinții și bunicii despre situații din trecut în care ei s-au confruntat cu limitarea unor drepturi.

Dacă este posibil, discutați aceste aspecte cu colegii.